• Voetballen (trainen) na 29 april beperkt mogelijk!

  Op de persconferentie van 21 april, door minister-president Rutte, werd duidelijk dat na 28 april er weer voorzichtig gestart kan worden met voetbalactiviteiten. Hierbij moeten wel, te allen tijde, de hygiëne regels van het RIVM worden gehanteerd.
  Niet iedereen kan weer gaan trainen en er zijn ook zeker nog beperkingen.
  • Jongens en meiden tot en met 12 jaar mogen weer trainen. Hierbij hoeft er geen rekening gehouden te worden met 1,5 meter regel.
  Alleen trainen mag. Wedstrijden en toernooien zijn nog niet toegestaan.
  • Jongens en meiden in de leeftijd 13-18 jaar mogen ook weer trainen maar moeten hierbij wel de regel van 1,5 meter afstand hanteren.
  Ook voor hen geldt dat alleen trainen is toegestaan en behoort het spelen van wedstrijden en/of toernooien niet tot de mogelijkheden.
  • In alle gevallen moet er sprake zijn van een begeleide training.


  Zoals aangegeven is dit gisteren gecommuniceerd. Wel werd daarbij opgemerkt dat de gemeente hierin een leidende rol heeft. Inmiddels hebben wij contact gezocht met de gemeente en zij hebben bekend gemaakt zo spoedig mogelijk te communiceren met ons als voetbalverenigingen. Daarbij werd opgemerkt dat er niet getornd zal worden aan bovenstaande voorschriften.

  Zodra wij bericht hebben ontvangen van de gemeente, zullen wij de teams bericht doen die weer mogen gaan trainen. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat nu nog niet duidelijk is of elke trainer wel bereid en in staat is om de training te verzorgen. We kunnen mensen niet verplichten. Zeker in deze situatie hebben zij een duidelijke keuzemogelijkheid.

  Daarnaast is er de bepaling dat kleedkamers en kantine gesloten blijven. Aan ouders/verzorgers de vraag niet als toeschouwer langs het veld te gaan staan.
  Buiten deze begeleide activiteiten blijft het sportpark gesloten om te sporten of te verblijven.

  Namens de besturen van JVC Dedemsvaart, SV Dedemsvaart en SCD’83.