• Klik hier voor de Instagram pagina van JVC Meiden en Vrouwen

 • Over JVC

   

  Op 9 mei 2011 is JVC Dedemsvaart opgericht. Sindsdien spelen jeugdleden en vrouwen van SCD '83 en SV Dedemsvaart gezamenlijk onder de vlag van JVC Dedemsvaart. De spelers en speelsters voetballen in een blauw shirt, met een blauw broekje en blauwe kousen. 

   

  Voordat JVC Dedemsvaart werd opgericht, is er in het seizoen 2010/2011 een pilotteam (JO13-1) opgestart met leden van SCD '83 en SV Dedemsvaart. De goede samenwerking tussen de begeleiding, spelers en ouders was uiteindelijk één van de redenen om de jeugd samen te voegen. 

  Daarnaast speelt het eerste elftal van de vrouwen ook onder de vlag van JVC Dedemsvaart. Dit is uiteindelijk een goede keuze geweest, aangezien hiermee de speelsters, nadat zij uit de jeugd doorstromen naar de senioren, bij elkaar blijven. Een leuke bijkomstigheid, de vrouwen hebben samen al een kampioenschap kunnen vieren. 

  Op het moment van schrijven zijn er alweer zeven seizoenen verstreken. We kunnen concluderen dat JVC Dedemsvaart, na het aangaan van de samenwerkingsverband, sportief gezien erop vooruit is gegaan. We zijn met vele teams één of meerdere klassen hoger gaan voetballen. De spelers, speelsters en vrouwen worden daardoor veel meer uitgedaagd en we zien door de samenwerking dat ontwikkeling van de voetballers en voetbalsters op een hoger niveau ligt. 

   

  Bronvermelding: Dit is een tekst uit het 1e Voartse Voetbalalbum uit 2017 met minimale aanpassingen.