• Klik hier voor de Instagram pagina van JVC Meiden en Vrouwen

 • JVC Dedemsvaart VR1 – OZC VR1 05-09-2020

  Zoals jullie inmiddels allemaal weten, lag ons VR1 vorig seizoen op koers om kampioen te worden in de vierde klasse. Reden om aan te vragen naar de derde klasse over te mogen gaan. Dit verzoek was onderbouwd met de opmerking dat we ambitieus zijn. De KNVB heeft waarschijnlijk gedacht; “Laat die ambitie maar eens zien!”.

  Voor de beker werden we namelijk ingedeeld met tweede klassers, te weten HHC en OZC en derde klasser en tegenstander in de competitie Nieuwleusen. Daarnaast hadden we al geoefend tegen Bergentheim, inmiddels ook een tweede klasser.

  Voor ons wel spannend. Spelen tegen teams uit de vierde klasse is toch echt anders dan tegen ploegen uit de tweede klasse. Op voorhand hadden we wel enig ontzag voor deze tegenstanders. Inmiddels weten we dat we respect voor ze moeten hebben maar ontzag is een te groot woord.

  Bergentheim verloren we nipt met 2-1. Dit was vorige week ook de einstand tegen HHC. Vandaag stond OZC dus op het wedstrijdformulier. Op voorhand als zwaarste tegenstander ingeschat. Daarnaast waren we niet compleet doordat vier meiden kampten met blessures en ziek zijn. We waren dan ook zeer blij met de ondersteuning vanuit vrouwen 2 in de personen van Eline Dekker en Priscilla Hofsteenge. Waarvoor dank.

  We kwamen scherp uit de startblokken. De eerste twintig minuten waren we bovenliggende partij. Met goed combinatiespel en veel beweging zonder bal lieten we OZC zien wat onze plannen waren. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong. Na een goede aanval leek de bal te smoren in de verdediging maar kwam deze plotsklaps voor de voeten van Julia, die zich niet bedacht, en de bal beheerst in de goal schoot. Een streep door de rekening van OZC, die voor niets minder dan de winst, naar de Boekweit in Dedemsvaart waren gekomen. Zij schakelden een tandje bij maar dit bracht ons niet in de problemen.

  Toch viel de 1-1 op een moment dat we het niet hadden verwacht. OZC was diep doorgedrongen op de linkerkant en speelden met een mooie crossbal de rechtsbuiten achter onze verdediging vrij. Dit hadden we kunnen voorkomen als we ons iets beter hadden opgesteld. De voorgetrokken bal was voor de spits van OZC een koud kunstje om binnen te tikken.

  Dit tegendoelpunt bracht ons toch iets van slag. We waren minder zeker aan de bal en gaven het initiatief uit handen. Dit leidde niet direct tot kansen voor OZC. Dit bleven speldenprikjes. Maar ook wij kregen nog enkele mogelijkheden. Ondanks dat we iets minder waren op dat moment, kwamen we toch op een 2-1 voorsprong. Vanaf links werd de bal ingespeeld op Marije. De bal leek iets te hard waardoor Marije iets te ver naar de buitenkant werd gedreven. Voor Marije bleek dit echter geen probleem en zij schoof de bal, tegendraads, in de goal. Vlak voor rust een 2-1 voorsprong. De goal kon niet op een mooier moment vallen. Daarbij kwam dat we op het moment van scoren met tien dames op het veld stonden. Martyna, die de hele middag al hard was aangepakt, kwam bij een volgende tackle verkeerd op de grond. Daarbij blesseerde ze haar nek met duizeligheid als gevolg.

  In de rust dus de gelegenheid om de zaken aan te passen. Daar kwam bij dat de goal de laatste krachtsinspanning was geweest voor Marije. Janoux verving Martyna en Eline kwam in het veld voor Marije. Daarbij werd Julia in de aanval geplaatst. Het was Janoux niet gegund lang te spelen. Kramp werd haar fataal en zij werd al snel vervangen door Priscilla.

  Te snel na rust kwam op OZC op 2-2. Daarna kwamen we nooit meer echt lekker in de wedstrijd. Verdedigend goed staan en hopen op een snelle uitval. Dit hielden we lang vol doordat Fleur, ook vandaag, weer een geweldige partij stond te keepen. Als OZC er al een keer doorkwam lag zij veelvuldig in de weg voor een tegengoal. De druk bleef echter bestaan en uiteindelijk slaagde OZC er in een derde goal te maken. Nog niets verloren maar langzamerhand gleed de energie uit ons team. Maar de wedstrijd is pas gespeeld als de scheidsrechter voor de laatste keer heeft gefloten. Die ene kans komt er altijd en zo ook vanmiddag. Julia kwam vrij in de zestien plaatste de bal goed in de hoek maar de keepster van OZC kon haar vingertoppen er tegenaan krijgen waardoor de bal net naast ging. De tegenstoot van OZC leverde uiteindelijk ook nog eens de 2-4 op.

  Natuurlijk waren we teleurgesteld over het resultaat maar we konden ook opmaken dat we ook tweede klassers zeer goed partij kunnen geven. Dat we grote delen van de wedstrijd zelfs de bovenliggende partij kunnen zijn. Als we die momenten kunnen uitbreiden, en dat kunnen we, dan kan het nog een mooi seizoen worden voor ons.

  Neemt niet weg dat over de gehele wedstrijd OZC wel de terechte winnaar was. Een goede ploeg met veel voetbal in huis. Geen schande om in deze fase van ze te verliezen. Maar wellicht kunnen we later dit jaar nog eens tegen ze oefenen. Kijken of we dan goede stappen hebben gemaakt.