• Klik hier voor de Instagram pagina van JVC Meiden en Vrouwen

 • Beste spelers, begeleiders en ouders, 

   

  Naar aanleiding van de versoepelingen met betrekking tot het coronavirus, heeft de KNVB besloten een Regio Cup in het leven te roepen, waarbij de jeugdteams (onder 18) in de gelegenheid worden gesteld om de komende vier zaterdagen wedstrijden te spelen in de regio. Er is besloten dat JVC Dedemsvaart niet deel gaat nemen aan de Regio Cup. Dit besluit wordt hieronder verder toegelicht. 

   

  Geen deelname Regio Cup

  Er is een aantal praktische redenen waarom JVC Dedemsvaart niet deelneemt aan de Regio Cup: 

   

  • De komende periode zal er onderhoud plaatsvinden aan de natuurvelden. Dit houdt in dat er momenteel al twee van de vier natuurvelden buiten gebruik zijn. Vanaf volgende week zijn alle natuurvelden buiten gebruik, waardoor alleen het kunstgrasveld beschikbaar is voor wedstrijden op de zaterdag. Het is hierom niet mogelijk om alle wedstrijden van de Regio Cup te organiseren. 
  • Volgens de statuten van de KNVB moet er nog met de selecties gespeeld worden van het seizoen 20202021. De nieuwe selecties voor het seizoen 2021-2022 zijn inmiddels grotendeels bekend en er wordt reeds getraind met de nieuwe selecties richting het komende seizoen. JVC Dedemsvaart wil het werken met de nieuwe selecties voortzetten om goed voorbereid naar het komende seizoen toe te werken. 
  • Diverse clubs uit de regio hebben besloten niet deel te nemen aan de Regio Cup, waardoor het niet aannemelijk is dat de Regio Cup daadwerkelijk in de regio gespeeld kan worden. 
  • Een deel van de wedstrijdkleding is reeds ingenomen. Het wordt een uitdaging om de wedstrijdkleding opnieuw te verstrekken op zo’n korte termijn. 

   

  Met name de eerste twee redenen zorgen ervoor dat deelname aan de Regio Cup niet mogelijk is, ondanks dat iedereen ongetwijfeld weer zin heeft om een wedstrijd tegen een tegenstander uit de regio te spelen. Het is vervelend om dit besluit te moeten nemen, maar er is helaas geen andere keuze. 

   

  Trainingsmogelijkheden

  Het was voor ieder team de bedoeling om door te trainen met de nieuwe selecties tot en met vorige week. Het seizoen zit er wat dat betreft formeel op. Deze en volgende week kan er nog getraind worden volgens het bekende trainingsschema, voor de nieuwe selecties waarbij er een behoefte bestaat om door te trainen en waarbij er begeleiding is om de training te verzorgen. Indien er na volgende week teams zijn die door willen trainen, dan kan dit alleen op aanvraag. Je kunt hiervoor contact opnemen met Ab Wessels of Jacco Pranger. 

   

  Wedstrijdmogelijkheden

  Ten slotte is het wel mogelijk om oefenwedstrijden te organiseren met teams vanuit de regio, buiten de Regio Cup om. Verzoeken om thuiswedstrijden in te plannen kunnen ingediend worden bij Jacco Pranger of Ab Wessels, om er zo voor te zorgen dat de beschikbare velden optimaal benut kunnen worden. Gezien de beperkte beschikbaarheid van velden kan er ook gedacht worden aan de vrijdagochtend, de zondagochtend en de zondagmiddag als wedstrijdmoment. 

   

   

  Met vriendelijke groet, namens JVC Dedemsvaart, 

   

  Ab Wessels, Jacco Pranger en Michael de Vries